Zavod za javno zdravstvo je ključan za komarce, rekao je pročelnik Robertino Dujela vijećnicima koji su se žalili kako im ne daju mira, za što je Grad uputio prigovor Zavodu.

Grad Zadar je taj koji financira poslove deratizacije i dezinsekcije i objavljuje natječaj za izvođača tog posla.

- Zašto ih plaćamo i za DDD izdvajamo 1.4 milijuna kuna kada se nakon svakog zaprašivanja oni vraćaju u još većem broju. Govorim ovom u ime mnogih građana koji su mi se obratili s tim problemom, kazala je SDP-ova vijećnica Irena Dragić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, pitajući se jesu li današnji komarci imuni na sredstva kojima se zaprašuju. Prije, kada bi bilo zaprašivanje, nismo smjeli ni izaći iz kuće, podsjetila je SDP-ova vijećnica.

HDZ-ov vijećnik Ante Kolega, koji voli pravdati rad gradske uprave i hvaliti pročelnike, priznao je kako ima problema s dva-tri komarca, ali da je to posljedica kišnih dana. Dovoljan je i jedan da te izbode i neda ti spavati u ove jesenje dane kada su prozori zatvoreni. Prema resornom pročelniku to je problem u nadležnosti Zavoda za javno zdravstvo, koji koliko znamo vrši nadzor.