Subota je bila aktivan dan za zadarske spašavatelje. U svega par sati stigle su dojave o čak tri akcije spašavanja, objavili su iz HGSS-a.

Prva dojava stigla je sa Velebita, predio Crnopac. Planinar je nakon pada posumnjao na pucanje prednjeg križnog ligamenta u koljenu i pozvao pomoć. Osim zemaljske ekipe spašavatelja koji su stigli do njega pozvan je i helikopter. Podignut je i prebačen u Zadar.

Drugi poziv također sa Velebita predio iznad Lukovog Šugarja. Planinar gubi markaciju i teško se snalazi. Poslao je svoju lokaciju mobitelom, ali mu se on nakon toga ugasio. Prema njemu kreće helikopter kao i spašavatelji s tada završene akcije na Crnopcu. U međuvremenu on se uspio spustiti do svog vozila i obavijestiti spašavatelje da mu pomoć više nije potrebna.

Treća akcija u NP Paklenica odvijala se do kasnih noćnih sati. U 16:16 stiže poziv dežurnim spašavateljima u NP Paklenica da dvoje penjača ne uspijevaju izaći iz 280-metarskog smjera u zapadnoj stijeni Anića kuka. Četvorici dežurnih spašavatelja pridružuje se još četvero spašavatelja stanice Zadar, a prilaskom mjestu susreću i kolegu iz zagrebačke stanice koji im se pridružuje akciji skupa sa svojim kolegom penjačem. Dvojac je uspješno izvučen iz stijene i otpraćen do kanjona. Akcija je završila u 2 sata.