Prometna nesreća u Ulici Grgura Budislavića izazvala je reakcije stanara i predsjednika Mjesnog odbora Novi Bokanjac Šime Rušina koji je gradsku upravu prozvao za inertnost.

Naime, Rušin je istaknuo kako je još prošle godine od nadležnih zatražio iznalaženje prometnog rješenja i barem postavljanje novih znakova koji bi spriječili ovakve nezgode. Sredinom studenog 2019. godine dobio je odgovor kako će "Odsjek za ceste i promet predložiti rješenje koje će implementirati nakon suglasnosti MUP-a", no do danas sve je ostalo na tome.

- Daljnje postupanje trebali su obaviti ljudi unutar gradske uprave koji su plaćeni da rade te i takve poslove. Zašto nisu - treba pitati njih, poručio je Rušin. 

To smo i napravili te dobili odgovor Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša:

- Odsjek za ceste i promet analizirao je predmetni zahtjev i sukladno pravilniku uspornici nisu rješenje za tu mikrolokaciju. Uključili smo istu u nadopuni elaborata za postavljanje kamera za nadzor brzine što je konačno rješenje, odgovor je pročelnika Robertina Dujela.

No, zbog korona krize Grad je odgodio postavljanje kamera na većini lokacija iz istog elaborata, pa tako nije poznat ni datum realizacije najave za Ulicu Grgura Budislavića.

- Do dopune vertikalne signalizacije uvjerenja smo da će nadležne službe nadzirati brzinu kretanja vozila na toj lokaciji, ističe Dujela.

Podsjetimo, prošlu je nedjelju pijani 25-godišnji vozač VW Golfa (ZD) uslijed neprilagođene brzine sletio van kolnika i oštetio čak pet parkiranih vozila u Ulici Grgura Budislavića, a stanari te ulice ističu kako je samo pitanje dana kada će se dogoditi nešto puno gore od razbijenih auta.