Zadnji je radni dan ususret vikendu u kojem slavimo blagdan Svih svetih i Dušni dan, prisjećajući se svojih pokojnih. Sudeći po gužvi koju smo vidjeli na pijaci u trgovačkom centru City Galleria, većina će Zadrana i ove godine, unatoč izazovnoj situaciji, pohoditi grobove svojih najmilijih.

Aranžmani krizantema u "pitarima" mogu se pronaći po cijeni od početnih 45 za manje do 70 za one bogatije i veće aranžmane. Cvjetni aranžmani prodaju se po cijeni od 50-80 kuna, dok oni veći i bogatiji dosežu cijenu do 120 kuna na pijaci. 

- Interes je i više nego dobar, ono što uzgajam od srpnja "ispari" za par dana, rekla nam je iskusna uzgajivačica iz Šibenika koja se uzgojom cvijeća bavi već 40 godina.

Cvjećarnici u prizemlju City Gallerija 100 kuna za aranžman je tek početna cijena, a kreću dalje po 170, 180, 200, 250 i 500 kuna. Što je aranžman skuplji, raskošniji je i "neklasičniji", pa se u njemu mogu naći raznovrsniji cvjetovi i figurice.

- Ne radimo aranžmane po narudžbi, nemamo dovoljno cvijeća, komentirao je na naš upit tamošnji prodavač.

A na tržnici smo između margareta i krizantema kod ljubazne prodavačice primijetili i jedan neobičan "cvijet" - ukrasni kupus.

Pojedinačni cvijet krizanteme, koje se najviše i prodaje, stoji 12 kuna, a buketi margareta i ostalog cvijeća od 20 do 35 kuna. 

U fotogaleriji prenosimo atmosferu: