Zbog epidemiološke situacije državna natjecanja su bila otkazana, ali nakon što su roditelji, učenici i nastavnici protestirali, Agencija za odgoj i obrazovanje je odlučila održati natjecanje online u odgođenom terminu. Da nije bilo ove odluke, ne bi bilo ni fantastičnog uspjeha budućeg ekonomista Karla Fuzula.

Karlo Fuzul, učenik 2. razreda smjera ekonomist biogradske srednje škole, natjecao se na listi B za 2. razred i osvojio 95 boda - 50 bodova nosio je ispit, 25 bodova sastavak i 25 usmeno izlaganje.  Naime, u srednjim školama natjecali su se učenici 2. i 4. razreda na listama A (gimnazije), B lista (ostale škole) i C lista (učenici školovani na engleskom). Zanimljivo je napomenuti da bi Karlo i na listi A-gimnazije, zahvaljujući visokom broju bodova - bio drugi u državi!

Državno natjecanje održavalo se ukupno dva dana, 28. (sastavak i test) i 29. (usmeno izlaganje putem videokonferencije na zadanu temu koja se izvlačila - Cyberbullying) listopada. Kroz natjecanje pratila ga je mentorica Zrinka Škara, prof. engleskog i francuskog jezika.

Čestitamo!