Gradonačelnik Branko Dukić ustvrdio je kako neće biti aneksa ugovora kojeg namjerava potpisati sa zajednicom ponuditelja Prvi treptač iz Splita i Filus iz Zadra koji su dali damping cijenu na natječaj za četverogodišnje održavanje gradskih ulica.

- Neće biti aneksa, kazao je Dukić na upit SDP-ovog vijećnika Erola Gašija. Na natječaj procijenjene vrijednosti od 32 milijuna kuna, splitsko-zadarska zajednica ponudila je 18.6 milijuna kuna, dok je dosadašnji koncesionar Ceste Zadarske županije dao ponudu na iznos od 30.04 milijuna kuna. 

Njima je zahvalio resorni pročelnik Robertino Dujela jer su, prema njegovim riječima,  kvalitetno obavljali svoj posao. 

- Ali sve je to javna nabava koja još traje. U tijeku je žalbeni rok. Pustite da prođe. Grad Zadar će tim ugovorom biti zaštićen kao nikada do sada, obećao je Dujela. 

Na to im je novi-stari gradski vijećnik Ante Rubeša u prolazu dobacio da ne govore kako neće biti aneksa, jer prema zakonu svaki ugovoreni iznos može se povećati za 30 posto. Iako je po tom istom zakonu dobivena i izabrana ponuda koja je gotovo upola niža negoli procijenjena vrijednost, što je realna osnova za poništavanje natječaja, gradonačelniku nije palo na pamet da to napravi. Izborom nemoralno niske ponude pokazali su da im interes građana nije na prvom mjestu. Procjena vrijednosti tog posla koju su dale stručne službe Grada je realna, te jednostavno ne drži vodu da će godišnje trošiti 4.5 milijuna kuna u održavanje prometnica, obnovu signalizacije, sanaciju kolnika, čišćenje od eventualnog snijega i leda, krpanje rupa....

Ne treba zaboraviti kako bi gradnja i održavanje komunalne infrastrukture trebao biti najveći smisao postojanja gradske uprave.