Zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda u Zadru po ekspresnom je postupku odbio prijedlog zadarske obitelji za uknjižbu na jednu od sedam čestica na Dračevcu, kojih gradska uprava želi prodati kao cjelinu od 5 tisuća m2 po početnoj cijeni od 3.080.000 kuna.

Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom stoga je na dnevni red sutrašnje sjednice Gradskog vijeća vratio točku o raspisivanju javnog natječaja, koja je povučena 16. rujna. Dan prije jedna je obitelj izašla u medijima sa sumnjama da se zemljište prodaje kao cjelina kako bi se pogodovalo budućem kupcu, tvrdeći kako im pripada jedna od tih čestica.

Resorni pročelnik Tomislav Korona naveo je kako će se čekati sudski pravorijek, a iz novih materijala vidljivo je kako je on uslijedio već za sedam dana, odnosno 22. rujna kada je sud kao neosnovan odbio prijedlog gradskoj upravi suprostavljene strane. S obzirom na vrijednost nekretnine, za prodaju je još potrebna suglasnost gradskih vijećnika.

Podsjetimo, riječ je neizgrađenom građevinskom zemljištu koje se nalazi neposredno uz Ulicu Sv. Nikole Tavelića, u području stambene namjene manje gustoće (Sm).