Zbog toga što je radnicima u štrajku odavno prošlo „5 do 12", predsjednik štrajkaškog odbora Tomislav Kiš, glavna povjerenica Velida Matijević i radnici u štrajku iznijeli su nove informacije o tijeku štrajka u Agenciji za studentski standard u Zadru.

- Danas je za nas, a vjerujem i za sindikalizam, bio povijesni dan. Na osobnoj sam razini danas napravio nešto što u Hrvatskoj nije napravio još nitko: dali smo priliku suprotnoj strani da slomi štrajk i to na način da su zaposlenici Agencije otišli kod rektorice na sastanak. Rekao sam im da odu bez mene. Ovo je odgovor: nisu nas slomili, a sada mislim da nemaju niti šanse da nas slome, rekao je predsjednik Kiš u dvorištu restorana Barkaban.

Podsjetimo da štrajkaši, odnosno zaposlenici zadarske menze koji su se opredijelili za štrajk ne žele povećanje plaće, već kolektivni ugovor kojim će plaća biti regulirana. 

Tete iz zadarske menze podržali su i studenti s transparentom "Hoćemo tete, nećemo paštete!". Bojkotirajući catering kao podršku radnicima menze samoinicijativno su donijeli desetke komada pašteta.

- Moram napomenuti da mi tu djecu nismo zvali niti organizirali, ali nam je drago da su došli. Uprava ovog časa brani studentima da u većem broju prisustvuju akciji. Mislim da će takav čin odjeknuti puno dalje od Zadra, jer se radi o kršenju najosnovnijih ljudskih i studentskih sloboda, izjavio je Kiš koji je pozvao na razum rekavši kako se ovaj spor još uvijek može riješiti mirnim putem te ponovio da traže kolektivni ugovor u zamjenu za socijalni mir.

- Rektorica nas je prihvatila, ali je odbila kolektivni ugovor. Rekla je da ga nikad neće potpisati. Lakše je, dakle, svaki dan plaćati catering, nego potpisati ugovor koji ne košta niti lipe. Ljudi koji trenutno rade su nas načelno podržavali. Mi njih ne tlačimo niti mrzimo, svatko ima pravo na izbor. Ipak, u štrajku su svi radnici kuhinje, zaključuje povjerenica Matijević.