Renata Sabljar-Dračevac bila je posljednja vijećnica koja je na današnjem Aktualnom satu postavila pitanje. Kada je za govornicu trebalo doći preostalih pet vijećnika, među kojima je većina bila iz SDP-a, predsjednica Skupštine Nevenka Marinović prekinula ga je zbog isteka jednog sata, koliko je predviđeno za njegovo održavanje.

- Ovo nije prvi put, danas se pet vijećnika ne može obratiti županu. Imamo četiri do pet sjednica godišnje i njihov broj nije dovoljan da vijećnici mogu izravno komunicirati u vezi sa svojim pitanjima. Napravimo iznimku ovog puta, neka se pitanja postave, a za sljedeći put ograničimo trajanje svakog pitanja - ako ima 20 prijavljenih, a 60 minuta, zna se koliko svatko može dobiti, apelirala je Sabljar-Dračevac.

Marinović je odgovorila da Aktualni sat prema poslovniku može trajati sat vremena i izrazila žaljenje što svi nisu stigli postaviti pitanje.

- Zamolila sam na početku vijećnike da budemo solidarni jer poslovnik ne možemo kršiti, neki su bili ali očigledno ne dovoljno. Moramo biti dosljedni, posebice u doba pandemije kada se ograničava boravak u zatvorenom prostoru. Pitanja se mogu postaviti i u pisanom obliku između sjednica, rekla je Marinović.
Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Josip Tičić rekao je da su njegovi kolege već nekoliko puta dovedeni u ovu situaciju te će u znak prosvjeda napustiti rad Skupštine. Longinove odgovore na postavljena pitanja sačekali su u dnu prostorije, nakon čega su je napustili.

Naknadno je jedan od njih, Nino Mrčela, medijima dostavio svoje neupućeno pitanje:

- Na skupštini se raspravlja o manje bitnim stvarima, a ključne teme poput neizbježnog kraha zdravstvenog sustava zbog nagomilanih dugova u zdravstvu, te samo odgođenog gospodarskog sloma ostaju neraspravljene. Kulminacija katastrofalnog financijskog stanja u zdravstvu je nedavni sastanak s predstavnicima veledrogerija. Dugovi bolnica prema veledrogerijama premašili su 4 milijarde kuna, manjak zdravstvenih ustanova u Zadarskoj županiji samo za prvo polugodište 2020.e godine iznosi 67 milijuna kuna, a bolnicama prijeti obustava isporuka lijekova, Skandalozne su najave da će biti podmireno samo 200 milijuna kuna duga, te izjava ministra Beroša : "Smanjite promet u bolnicama". U ovoj Covid pandemiji vladajući kao da su zaboravili na temeljnu ulogu zdravstvenog sustava, a to je skrb o svim bolesnicima. S druge strane za građane oprost dugova ne vrijedi, moratoriji na ovrhe su istekli, građani su ne svojom krivnjom zapali u financijske teškoće, a okolnosti koje su ih do toga dovele nisu prošli. Ovo je jedna loša poruka, država dvoje dugove ne misli vraćati, a građani neka se sami snađu. Jesu li obustavljene isporuke lijekova zadarskoj bolnici i koliko duguju dobavljačima?, pitao je Mrčela, a odgovor će dobiti - do sljedeće sjednice.