U petak, 23. listopada program Dana grada Zadra obogatit će događaj pod nazivom PechaKucha Night - Kreativna industrija - Zadar 2020.

Organizator, Društvo arhitekata Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, uz podršku Kazališta Lutaka Zadar i Zajednicom udruga Centar nezavisne kulture, u crkvi Sv. Dominika s početkom u 18 sati predstavit će 7 kreativnih pojedinaca koji djeluju na području kreativnih industrija i to kroz format PechaKucha 20X20.

Na japanskom PechaKucha znači „ćakula", a predstavlja jednu od najpopularnijih licenciranih storytelling platformi koju koriste milijuni ljudi diljem svijeta. Pokaži i kaži moto je PechaKuche, a njezina praizvedba u Zadru posvećena je kreativcima koji u zadanom vremenskom okviru od 20 sekundi imaju priliku pokazati 20 različitih slika te na taj način ispričati priču o svom radu na atraktivan, vizualno dopadljiv i kompetitivan način.
Kroz dokazano uspješan i zabavan format koji je osim predstavljanja ujedno i prilika za susret kreativaca različitih struka te razmjenu iskustava međusobno i s publikom, predstavit će se Krešimir Damjanović (arhitektura i slikarstvo), Nera Nejašmić Kozina (arhitektura i dizajn), Ivica Plazonić (gradnja instrumenata), Marija Milin (fotografija), Jean-Marc Saldini (kamera i film), Ivan Rupnik (arhitektura i obrazovanje) i Filip Peraić (grafički dizajn).

Radi se o istaknutim protagonistima kreativne scene na razini grada, države ali i izvan njezinih granica vezani za Zadar rođenjem, podrijetlom ili djelovanjem.

Pecha Kucha Night održat će se u skladu sa svim preporukama nadležnog stožera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a izlaganja gostujućih kreativaca biti dostupna na live streamingu Facebook stranice Društva arhitekata Zadra.

Ulaz na program u crkvu Sv. Dominika je slobodan.