Brže od najavljenog Općinsko državno odvjetništvo donijelo je epilog slučaja tragične smrti 32-godišnjeg djelatnika Elektre (HEP) koji je 17. siječnja poginuo prilikom izvođenja radova na drvenom stupu niskonaponske mreže u mjestu Ljubač.

Prema rezultatima očevida, kojeg su policijski službenici tada proveli u suradnji s inspektorom zaštite na radu, došlo je do puknuća u podnožju tog drvenog objekta uslijed čega se isti srušio, a nesretni 32-godišnjak je zajedno s njim pao na tlo i izgubio život.

Odvjetništvo je sada, ne navodeći detalje i identitete trgovačkog društva i dvojice odgovornih osoba u njemu (1973. i 1970.), odbacilo postojanje kaznene odgovornosti za smrtni ishod, odnosno djela protiv opće sigurnosti.

- Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon zaprimljene kaznene prijave Državnog inspektorata, Inspektorata rada Područnog ureda Split (Ispostava Zadar) u kojoj se navodi da bi prijavljeni kao odgovorne osobe u tom trgovačkom društvu, postupajući protivno Zakonu o zaštiti na radu prouzročili smrt 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, provelo izvide tijekom kojih su prikupljeni relevantni dokazi, činjenice i podaci te je nakon njihove detaljne analize utvrđeno kako ne postoji osnovana sumnja da bi 47-godišnjak i 50-godišnjak počinili prijavljeno kazneno djelo, navodi se u priopćenju kojim je tragični slučaj okarakteriziran kao nesretni.