Novom presudom Općinskog suda u Zadru 31-godišnji mještanin Bibinja proglašen je krivim što je zadnjeg dana kolovoza ove godine došao u dvorište obiteljske kuće bračnog para te im zaprijetio da će ih oboje ubiti. 

Kako stoji u presudi, muškarca je uhvatio rukama za vrat, nakon čega ga je prislonio na prednji poklopac parkiranog vozila, te mu zaprijetio rekavši da će ga ugušiti. U strahu za svoj život, on je u pomoć pozvao svoju suprugu, no ni ona nije prošla "lišo" - uhvatio ju je rukama za nadlaktice te dobila istu prijetnju smrću. Sve je ponukano nezadovoljstvom time što je oštećeni u Općini Bibinje iznio problem oko buke i neugodnih mirisa koji se širi s obližnjeg terena gdje okrivljeni drži životinje. 

Sud je ocijenio da je okrivljeni počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode - prijetnju, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko u vremenu provjeravanju u trajanju dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Također, naloženo mu je platiti paušalnu svotu kao trošak kaznenog postupka u iznosu od 500 kuna od dana pravomoćnosti presude.