Proteklog vikenda (16. do 18. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 152 represivne mjere.

Alkotestirano je 188 vozača, od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola, 36 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 17 vozača vozilo je bez zaštitnog pojas, a njih 19 nije poštivalo prometni znak. U tom se vremenu dogodilo devet prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

U nedjelju u 11,55 sati prijepodne, na D8 u Turnju je zatečen 39-godišnji vozač Fiata zadarskih registracijskih oznaka kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,55 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a potom je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Najveća nedopuštena brzina izmjerena je u petak ujutro u 08,16 sati na A1 kod Nadina, gdje su policijski službenici službenim vozilom „presretač" zatekli 26-godišnjeg državljanina Švicarske, koji je upravljao VW Passat-om, nedopuštenom brzinom od 170 km/h. Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 54. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mu je naplaćena novčana kazna.