Četiri godine poslije prve nepravomoćne presude, sutkinja Terezija Goreta iz šibenske stalne službe Trgovačkog suda u Zadru, donijela je istu presudu u tužbi zagrebačke Montmontaže protiv Grada Zadra koji bi trebao platiti 1.8 milijuna kuna odštete, plus kamate, koje se računaju od 2008. godine.

Na ovu presudu opet se moguće žaliti Visokom trgovačkom sudu. Nakon raskida ugovora,  Montmontaža  je 2008. godine tužila Grad Zadar i tražile više od 7 milijuna kuna odštete zbog jednostranog raskida ugovora za gradnju MBO pogona na Bokanjcu.

U ponovljenom postupu, Grad Zadar je zastupao odvjetnik Zrinko Zrilić, čiji prigovor o zastari sutkinja nije prihvatila.

"Kako se u konkretnom slučaju radi o ugovoru o koncesiji gospodarenja otpadom, Sud je ocijenio da se u konkretnom slučaju ima primijeniti opći zastarni rok od pet godina. Kako je tuženik obavijest o jednostranom raskidu ugovora poslao tužitelju dana 25. kolovoza 2008. godine, ovaj sud je ocijenio, da je zastarni rok za podnošenje tužbe za naknadu štete počeo teći slijedeći dan 26. kolovoza 2008. godine te bi zadnji dan za podnošenje tužbe bio 26. kolovoza 2013. godine. Kako su tužbe u oba predmeta (koji su spojeni) i za nastanak materijalne štete  i za tužbu za naknadu izmakle dobiti podnesene istog dana, 18. kolovoza 2011. godine, iste su podnesene pravovremeno", tako je protumačen pokušaj da se Grad Zadar izvuče iz ove sudske trakavice.

Visoki trgovački sud ukinuo je presudu iz 2016. godine ali je u svom rješenju naveo kako je pravilno utvrđivanje činjenice kojim je sutkinja odbila pozivanje Grada Zadra kao tuženika na Zakon o otpadu.

Odbačen je prigovor opunomoćenika Grada Zadra kako je ugovor raskinut jer je MBO trebao se izgraditi u sklopu županijskog centra kako je to nalagala aktualna Strategija gospodarenja otpadom i sporna odredba zakona.

Ugovor s Montmontažom sklopila je tadašnja gradonačelnica Ana Lovrin, koja je,  ne treba zaboraviti, pravni stručnjak, a jednostrano je raskinut za vrijeme gradonačelnika Živka Kolege. On je kao svjedok naveo da je Grad Zadar bio u obvezi naknaditi Montmontaži materijalne troškove ali je bila sporna visina odštete. Bivši gradonačelnik je svjedočio i kako su htjeli Montmontažu involvirati u projekt na benkovačkom području, a što je sutkinji Goreti dalo potvrdu kako je Montmontaža ispunjavala svoje ugovorne obaveze.

Nakon 12 godina od raskida ugovora s Montmontažom zbog nove lokacije, Centar za gospodaranje otpadom po istoj MBO tehnologiji u Biljanima još je u začetku. Na njemu radi slovenski RIKO.