Još nisu završeni prije tri godine započeti radovi na rekonstrukciji državnih cesta kroz Zadar.

Iz Hrvatskih cesta koje su nositelj tog 35 milijuna teškog cestovnog zahvata informirali su kako će se trafostanica na nogostupu Ulice Nikole Šubića Zrinskog izmjestiti po dobivanju građevinske dozvole. Taj posao se najavljuje više od godinu dana. Umjesto uporabne dozvole, satus te ceste između Bolnice i Poliklinike tek je preuzimanje od strane investitora na redovito održavanje.

Iz Hrvatskih cesta pokrenuli su postupak izmjene i dopune građevinske dozvole nakon čega će se podnijeti zahtjev službama Grada Zadra za izdavanje uporabne dozvole, najavljeno je iz tog javnog poduzeća iz kojeg su nam ranije na isti upit odgovarali da skupljaju dokumentaciju. Ulica Nikole Šubića Zrinskog otvorena je za promet polovicom 2019.

U međuvremenu ta siva cesta, bez zelenila i prostora za pješake, potvrdila se kao najgore prometno rješenje u Zadru. Osobito stranim vozačima koji na semaforiziranom raskrižju na mjestu uklonjenog rotora, vrlo često skrenu u pogrešnom smjeru - prema Jazinama, kako je to bilo prije, a onda se vraćaju na rikverc. Najproblematičnije je raskrižje kod Poliklinike, što zbog dugog čekanja na pješački prijelaz, a onda i zbog naglog pada ceste u skretanju prema Relji. Prometna nesreća, zabilježena ovih dana, nimalo nije čudna pojava. Nasreću za sada bez većih posljedica.

Državna cesta kroz Zadar uz koju nije bilo moguće ni prometne znakove pravilno postaviti