Četrdesetogodišnji recidivist iz zadarske okolice osuđen je na zadarskom sudu na kaznu od 1,5 godine zatvora uz obvezno liječenje od ovisnosti zbog krađe automobila i obijanja zadarskih trgovina tijekom 2015. godine. On je već ranije osuđen zbog razbojništva u kojemu je tada kao 20-godišnjak maskiran pretukao prodavačicu trgovine koju je pljačkao i zario joj nož u grlo, teško ju ozlijedivši. Osuđen je nepravomoćno na 12 godina zatvora, ali to ga nije spriječilo u novim kaznenim dijelima sedam godina kasnije.

Prema najnovijoj presudi, on je s parkirališta u Ulici Ivana Zadranina najprije otuđio autmobil kojim je krenuo u svoje pljačkaške pohode. Rukama je iskrivio vrata parkirane Fieste, vozilo stavio u pogon slomivši bravu volana jakim trzajem, spojio kablove iz kontakt brave, a zatim čajnu žlicu ugurao u bravu te upalio vozilo. Istog dana doveo se do trgovine na Benkovačkoj cesti, pokidao lokot te otuđio veću količinu cigareta, alkoholnog pića i 5.133 kune iz sefa.

S trgovine istog društva na Poljani Pape Aleksandra III. također je razbio lokot, ukrao razne prehrambene proizvode, veću količinu raznih cigareta i polog od 700 kuna iz blagajne. Kad ga je policija zaustavila u automobilu s bratom, shvatila je da je automobil ukraden, a kod njega je pronašla široku paletu proizvoda: čokoladu, alkohol, cigarete, tortice, cedevitu, gel, kinder pengui, žilete, prezervative, kremu, piletinu, kavu, hrenovke, špek, vrhnje, kobasice, upaljač, bombone, žvake, kekse, paštetu, kao i kramp sa slomljenom drškom.

Ukupno je u trgovačkom društvu ukrao 40.000 kuna vrijednih proizvoda, ali kako su zaštićeni kod osiguranja, osuđenik će im morati podmiriti gubitak od tek 3.000 kuna. Nešto više će morati platiti vlasniku Fieste, kojemu je ona vraćena, ali u dosta lošijem stanju. Kaže kako je sam morao poravnati vrata, popraviti limariju, a čak mu je vraćen i s drugim akumulatorom.

Vještakinja je navela da je optuženik, koji je cigarete prodavao u društvu, osoba s poremećajem u strukturi ličnosti te ovisnik o heroinu, pa je zbog jačine svoje ovisnosti otežano upravljao postupcima. Optužba nije dokazala krivnju njegovog navodnog pomagača, koji je također bio obuhvaćen postupkom, ali kako ga je osuđeni muškarac teretio, a zatim rekao da je o tome lagao jer su mu u policiji rekli da će mu na taj način biti smanjena kazna, oslobođen je krivnje.