Treće izdanje My Smart City konferencije i hackathona okupilo je jutros u crkvi svetog Dominika 13 mladih timova, a u obližnjem Kazalištu lutaka poznata imena hrvatske IT scene.

- Timovi su podijeljeni u dvije skupine, srednjoškolci i studenti, a očekujemo da ćemo, kao i posljednje dvije godine, od njih dobiti pregršt novih, zanimljivih te kvalitetnih ideja i projekata. Tema je na koji način tehnološka rješenja mogu podići kvalitetu života u gradu Zadru, stoga smo doveli niz zanimljivih predavača koji će obuhvatiti sve aspekte te teme - od onog financijskog, predstavljanjem aplikacije za internet bankarstvo, preko održive i visoko tehnološke poljoprivrede do Woringa, kojeg zovu Airbnb za dugoročni najam, te aplikacije za proširenu stvarnost. Predavači će pokazati kvalitetne i dobre primjere na koji način tehnološka rješenja mogu doprinijeti kvaliteti života u svakom gradu, pa tako i Zadru, poručio je u ime organizatora Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata u Upravnom odjelu Grada Zadra.

Ovaj uspješni gradski odjel uspio je sukladno svim epidemiološkim mjerama organizirati konferenciju, koja je, kako je naglasio izvršni urednik časopisa Bug Dragan Petric, jedna od rijetkih u ovim izazovnim vremenima. Ograničenju u broju posjetitelja doskočili su s live prijenosom kojeg možete pratiti na linku.

- Nažalost, morali smo odbijati prijave i za hackathon i konferenciju, ali mislim da smo to kvalitetno odradili sa strane sigurnosti. Vjerujem da će se sljedeće godine održati i četvrto izdanje te da ćemo postati tradicija u Zadru. Dobivali smo upite brojnih tvrtki, pa mogu reći da se lagano širi glas o ovoj konferenciji, što mi je izuzetno drago, poručio je Milić.

U konferenciju se putem video poziva uključio i gradonačelnik Branko Dukić, koji danas radi u Općoj bolnici Zadar.

- Sam način ovog govora govori nam da danas možemo biti prisutni na više mjesta. Želim vam uspješan rad i vjerujem da vas ni korona ni ovo kišno vrijeme vas neće zaustaviti u kreiranju kvalitetnih rješenja koja prate sve brži životni tempo, poručio je Dukić.

Sutra je na rasporedu predstavljanje rješenja hackathonaca i proglašenje pobjednika.