Natječaj za dogradnju luke Sali bit će poništen, a novi će morati imati veću procijenjenu vrijednost od 40 milijuna kuna na koju su stigle enormno visoke ponude.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola potvrdio nam je kako će natječaj biti poništen jer su na njega stigle dvije ponude koje su premašile procijenjenu vrijednost za 27 i 28 milijuna kuna.

Jesu li ponude izvođača napuhane ili je procjena vrijednosti projektanta nerealna, pitanje je na koje lako naći odgovor u činjenici da je Općina Sali od ranije imala spreman projekt kojeg je Županijska lučka uprava preko novog projektanta uskladila s novim uvjetima.

I zato će na ponovljenom natječaju biti veća procijenjena vrijednost. A tko će pokriti razliku u odnosu na lani ugovoreno EU financiranje u ukupnom iznosu od 57 milijuna kuna?

Ravnatelj Škibola danas je dogovorio razgovore s nadležnima iz Ministarstva mora i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, poznatije kao SAFU.

- S njima moramo vidjeti je li ostalo novaca iz grand ugovora za razdoblje koje završava ove godine ili za novi programski okvir 2021- 2027. godine, najavio je Škibola ne sumnjajući da će se điga u Salima početi graditi iduće godine.