Zadrani su željni izlazaka, a ugostiteljima je dosta ograničenja, pokazao je ovog vikenda policijski obilazak noćnih klubova i barova.

U subotu iza ponoći u samom centru grada policajci su uočili tri otvorena objekta koja su time kršila odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite, koja je na snazi već dva mjeseca.

Policijskom intervencijom oko 1 sat u noći prestala je zabava u Varoši i na Trgu pet bunara. Gosti su se najdulje provodili u noćnom klubu na Obali kneza Branimira gdje je, prema informacijama iz PU zadarske, oko 1:40 sati zatečeno više desetaka gostiju koji su konzumirali alkohol. Pet minuta kasnije ključ u bravu svog objekta na zahtjev policije stavio je i jedan ugostitelj iz Sukošana.

Noć prije sličnih intervencija nije bilo, dok su noćas zatvorena dva objekta u okolici Zadra, koja su radila do 1:40 i 2:10 sati. Kako neslužbeno doznajemo, u pojedine klubove ne može se ući bez pozivnice. Nepozvana je na zabavu banula jedino policija.

Kako nisu bili s njima u obilasku, policija je uputila obavijest Državnom inspektoratu u čijoj je nadležnosti određivanje novčanih kazni za ugostitelje.