I ove će se godine od 15. do 18. listopada, po peti put u Zadru, održati volonterska akcija "72 sata bez kompromisa" pod motom "Budi promjena".  U želji da Zadar ima trajni podsjetnik na taj volonterski maraton tijekom kojega mladi pomažu različite socijalne potrebe održavanjem niza volonterskih akcija, u petak je započeta i izrada murala "72 sata" iznad Branimirove obale. Novi mural nalazit će se nasuprot murala Blagoje Bersa.

Mladi su organizirali više radnih i ekoloških akcija kao što su čišćenje Uvale Bregdetti i sadnja cvijeća kod Doma na Boriku i dva dječja vrtića. Pomoći će u posudionici medicinskih pomagala, u posudionici Doma sv. Frane te će posjetiti obitelji u Škabrnji, Ninu i dvije obitelji u Zadru. S udrugama Porat i Nada mladi će čistiti infektivni otpad i pomoći Udrugu slijepih. U azilu za pse će čistiti 37 kućica koje su prošle godine zamijenili.

Brojne suradnje i podrške novost su ove godine. Mlade je podržao Volonterski centar Zadar gdje je održana dodatna edukacija za volontere. Studentski zbor Sveučilišta u Zadru će podržati akciju darujući majice i asortiman potreban za izvršavanje toga volonterskog projekta.

Projekt je prijavljen Županijskom civilnom stožeru i održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama. Svaki volonter će imati masku, dezinficirati ruke i izmjeriti temperaturu prije početka volontiranja. U jednoj akciji može sudjelovati maksimalno pet volontera, a očekuje se njih stotinjak. Prijava volontera još je moguća, a dostupna je na linku.