NOVO Sinoć oko 20:40 sati policija je zaprimila dojavu kako je na moru između otoka Molata i Sestrunja došlo je do potonuća ribarskog broda zadarskih registarskih oznaka na kojem su se nalazila dva hrvatska državljanina u dobi od 62 i 52 godine.

Odmah po dojavi na mjesto potonuća u potragu je upućeno službeno policijsko plovilo P 204 „Škabrnja" s tri člana posade, koji su u 21,55 sati u moru kako plutaju pronašli narečene ribare, te ih ukrcali na službeno plovilo i prevezli do Zadra, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Zapovjednik ophodnog broda Franko Grancarić ispričao je medijima kako je tekla akcija spašavanja dvojice ribara čiji se brod sinoć potopio kod otoka Molata.

- Slučajno smo se u trenutku dojave nalazili na Molatu, pa smo za 10-ak minuta već bili na prvoj poziciji. Međutim, ona nije bila skroz točna, pa smo je malo korigirali i odredili parametre koje ćemo obilaziti. Posada je uočila kante i to je bio prvi znak da bi mogli biti u blizini. Na istom smo području 7-8 puta gasili motore i utišavali sve, kako bi možda čuli vikanje upomoć, što se i ostvarilo. Čuli smo dovike, no nismo bili sigurni jesu li s neke druge barke jer su se i civili angažirali u potrazi. S upaljenim reflektorima išli smo u tom smjeru te vidjeli bijeli hladnjak s ribarskog plovila. Oni su se držali za njega. Bili smo sretni što smo ih našli, ipak su prošla dva sata. Odmah smo ih podigli i utoplili dekama i krenuli prema Zadru. Zvali smo hitnu pomoć u slučaju da im ne bi pozlilo po putu, no srećom sve je dobro završilo, ispričao je Grancarić. Napomenuo je i kako su ranije tog dana prošli istim područjem i doživjeli velike valove.

Daljnje mjere i radnje poduzet će Lučka kapetanija Zadar.


View on YouTube

RANIJE Kod otoka Molata večeras se dogodila havarija!

Prema prvim informacijama koje smo u kasnim večernjim satima dobili od glasnogovornice PU zadarske Ivane Grbin, dojava o nesreći stigla je oko 20:40 sati preko Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. Dolaskom na mjesto događaja, pomorska policija zatekla je potopljeni ribarski brod i dvije osobe kako plivaju u moru. Nasreću, njihovo zdravstveno je dobro. Oko 10:30 sati prevezeni su do Obale kneza Branimira gdje ih je za svaki slučaj dočekao medicinski tim.


View on YouTube

Više informacija o okolnostima pomorske nesreće bit će poznato u petak u jutarnjim satima.