Nakon što smo jučer objavili vijest o otkazivanju letova nacionalnog avio prijevoznika na jedinoj domaćoj liniji iz Zračne luke Zadar za Zagreb, danas su se oglasili iz Croatia Airlinesa (CA).

Oni su nam preko PR agencije poslali očitovanje iz kojeg proizlazi da je premalen broj putnika razlog otkazivanja 8 letova tijekom četiri dana ovog tjedna.

"Sukladno navedenom, jučer su provedene operativne promjene reda letenja te su stornirani letovi Zagreb-Zadar-Pula-Zadar-Zagreb i to noćenja 6/7 listopada i 8/9 listopada. Ukupni booking na svih osam letova zajedno iznosio je 28 putnika pa je nedostatna potražnja i ovdje razlogom otkazivanja letova. Na preostalim letovima koje Croatia Airlines planira obaviti do kraja ovog tjedna između Zadra i Zagreba u ovom je trenutku više od 500 slobodnih mjesta",  informirali su iz CA.

Iz domaće avio kompanije podsjećaju kako "od početka pandemije kontinuirano provode optimizacije reda letenja u skladu s potražnjom, što nažalost vrlo često znači i otkazivanje letova".

- Do sada je broj otkazanih letova Croatia Airlines-a u ovoj godini premašio brojku od 14.000, navodi se u službenoj informaciji iz kompanije.