Iz PU zadarske izvjesti su o ispadima u prometu koje su izazvali pijani  vozač, rekored vikend akcije te i  sredovječni muškarac kojem je oduzeta vozačka dozvola.

Najveća koncentracija alkohola od 1.65 g/kg izmjerena u subotu, oko 20.20 sati 32-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, zadarskih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći na području Slivnice. Pijani vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja ( vožnja pod utjecajem alkohola i istek vozačke dozvole) sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer je u Ulici akcije Maslenice u Zadru 46-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i tom prilikom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako mu je istekla i vozačka dozvola. Danas je uz Optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Zadru, Prekršajni odjel zbog počinjenih prekršaja iz Zakona osigurnosti prometa na cestama.