Zatonjanin koji se u neregistriranom automobilu nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je skrenuo na makadamski put, kažnjen je iznosom od 7,5 tisuća kuna. Iako je već ranije kažnjavan zbog kršenja Zakona o sigurnosti na cestama, on je 28. travnja ove godine neregistriranim automobilom upravljao bez vozačke dozvole, uz to još i nevezan sigurnosnim pojasom, pa je nakon svjetlosnih i zvučnih signala umjesto da se zaustavi skrenuo na makadamski put, gdje ga je policija uhvatila.

Na sudu je nesavjesni vozač tvrdio kako je skrenuo je na makadamski put na svoju parcelu koju čisti jer nije primijetio policijsko vozilo motocikl niti je čuo zvučni signal da se zaustavi. Cijelo jutro je radio s motornom pilom bez slušalica pa nije čuo zvukove. Vozački ispit B kategorije je položio 2017. godine ali nije ishodio vozačku dozvolu, pa je priložio uvjerenje o tome. Nije bježao od policijskog motocikla, rekao je, nego mu je auto na zadnjoj strani zaprljano, a retrovizor razbijen, pa uopće ne vidi iza sebe, a auto koristi samo do parcele koju čisti.

Sud mu nije povjerovao, ali mu je za dio prekršaja izrekao kazne manje od minimalne, koja će zbrojena biti još manja ako ju plati u roku od 90 dana.