I dok su radnici građevinske tvrtke Sarađen za jedan radni dan "potaracali" nogostup uz Murvičku ulicu bez znanja i suglasnosti gradskih službi, komunalcima je trebalo četiri puna mjeseca da ga vrate u prvobitno stanje.

Vlasnici dvorišta kuće, koja je pretvorena u poslovne prostore, radi parkirališta skinuli su nogostup kao da je to njihova "prćija" , a onda su izveli jedno čudno rješenje. Navodno im je netko utjecajan i predložio da s tri uzvišenja, koja su trebala glumiti nogostup, zadovolje zahtjev komunalnih službi.

Pročelnik Robertino Dujela, koji je svojedobno najavio kako će komunalni redari donijeti rješenje o vraćanju nogostupa, nije pristao na takvu bahatost. Najavio je kako će "milom ili silom" vratiti nogostup, odnosno ako to ne urade vlasnici nekretnine, Grad će to napraviti sa svojim izvođačem, ali o trošku privatnog vlasnika terena koji su uzurpirali nogostup.

Došao je i taj dan kojeg smo jutros ovjekovječili.

Po svemu sudeći uz mali kompromis - ostavljen je ulaz na parkiralište s Murvičke iako postoji s bočne ulice.

Umanjuje to sigurnost pješaka, ali oni su, sudeći prema najnovijim prometnim rješenjima u gradu, ionako nevažni za investitore kao i za projektante koji se ne drže zakona, a niti prostornog plana.