Foša dvije godine poslije: olujno jugo dokrajčilo je razbijanje obalnog zida iz listopada 2018., a koji će u idućem naletu vjetra nestati. Kao i skaline kojima se ulazi u tu povijesnu lučicu.

Naočigled gradske vlasti u Zadru, urušava se zapušteno pomorsko dobro, a da nitko nije trepnuo pred prizorom od kojega duša boli: "Zadre, grade na moru".

U nevremenu prije dvije godine stradao je mul zadarske rive nakon čega su gradske vlasti odlučile aktivirati projekt sanacije obalnog pojasa koji je prije 10-ak godina skupo plaćen i spremljen u ladicu.

Za uređenje zadarskog bisera novaca nema u gradskoj blagajni, pa se politika domislila kako će rivu predati za luku da bi došli do EU novca. Dobro je to došlo državnom tajniku Josipu Bilaveru za predizbornu kampanju u kojem je EU sanacija rive bila njegov "forte".

Ali vjetar se "naljutio" i urušio završetak te rive: izbio skaline unatoč školjeri koja je postavljena na ulazu u povijesnu lučicu Foša.

Nadamo se kako je taj dio rive u granicama proširenog lučkog bazena jer samo tako će to biti sanirano.

Po gradskim komunalcima - tko zna kako i kada s obzirom na to kako su oni nakon godinu dana od najave kako će sanirati urušeni dio obale Foše, dosjetili se kako Županija ima plan i program za interventne zahvate u pomorskom dobru.

I nakon što je Županija pristala na tu zakonsku fintu, dogodila se korona koja je bila alibi za smanjenje proračunskog novca za tu namjenu.

I Foša je opet pala u zaborav svima osim Tornadu. Nadležni kao da čekaju da potone u more i da je nema. Jer im ta Foša samo zadaje probleme.