Povodom Međunarodnog dana smanjenja prirodnih katastrofa, u četvrtak 8. listopada od 9 do 12:30 sati u Polači održat će se akcija čišćenja u predjelu Gaj te prigodni program ispred Osnovne škole Franka Lisice, tijekom kojega će učenici i ostali sudionici akcije moći sudjelovati u eko kvizu i kreativnoj radionici oporabe različitih otpadnih materijala.

Tijekom akcije i prigodnog programa sa sudionicima akcije razgovarat će se o važnosti očuvanja okoliša kroz smanjivanje otpada te poduzimanja mjera za ublažavanje klimatskih promjena koje predstavljaju rastuću prijetnju u 21. stoljeću i izazov za cijelo čovječanstvo.

Uz Općinu Polača i pripadajuće komunalno društvo najavljeno je sudjelovanje raznih udruga i organizacija s područja općine.

Za one koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati događaju, isti će se moći pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta. Također, događaj će se prevoditi na znakovni jezik prilagođen osobama s invaliditetom.

Ovo je druga po redu po redu akcija čišćenja koja je dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu" financiranog iz bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru. U realizaciji projekta kao partneri sudjeluju Općina Pakoštane, Općina Polača, Općina Stankovci i Općina Lišane Ostrovičke. Cilj ovoga projekta je informirati građane o konceptu kružnog gospodarstva i ulozi gospodarenja otpadom te utjecati na razvoj ekološke svijesti i usvajanje navika potrebnih za odgovorno postupanje s otpadom i učinkovito upravljanje resursima. Ukupna vrijednost projekta je 511.042,35 kuna, dok su prihvatljivi troškovi 503.887,00 kuna.

Više informacija o projektu i aktivnostima: www.nijemitesko.hr