S obzirom na veliku prašinu koja se u zadarskoj javnosti digla oko objave na Facebooku u kojoj je navedeno da je dijete s Downovim sindromom izbačeno iz zadarskog lokala, ponovno se oglasila ženska osoba koja je objavila inicijalni post: 

- Dragi ljudi, napisala sam da ne znam ime tog kafića,  i da slike nisu od moje strane ili na mom profilu stavljene i to strogo demantiram. Molim vas, ne okrivljujte možda nedužne ljude. Žao mi je zbog svega, ali ću morat zbog ovog svega da zaštitim sebe i obitelj demantirati jer se počela pravit hajka (...) Gorko iskustvo ostaje, a koji je kafić ne znam, stoji u objavi.

Riječ je o tome da se u javnosti počelo spominjati ime restorana na Kalelargi, a krenule su i loše ocjene na Google recenzijama, Trip Advisoru... Međutim, sve vodi u smjeru toga da se radi o dezinformacijama ili "gluhom telefonu". Za sada nitko, pa ni žena koja pokrenula ovu "buru", ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi o kojem se lokalu radi.

Upravo iz tog razloga, SDP-ov Erol Gaši poziva institucije da slučaj rasvjetle do kraja: 

- Jučer su se lako moguće dogodile dvije užasne stvari. Najprije je dijete s Down sindromom s mamom izbačeno iz jednog od zadarskih kafića, a onda je netko prosuo priču da se radi o restoranu Kompas na Kalelargi. Krenula je hajka, negativne ocjene na Trip advisoru, a kako je večer odmicala sve sam se više bojao da ne dođe i do osvetničkog pohoda. Danas, muk, a sve vodi u smjeru da je priča s Kompasom lažna. S obzirom da se radi o iznimno delikatnoj situaciji u koju je uključeno dijete s Downovim sindromom te moguće klevetama u potpunosti uništena reputacija jednog zadarskog restorana, pozivam institucije da reagiraju i rasvijetle slučaj do kraja. Zbog Zadra i ljudi koji ovdje žive, jednostavno ne smije ostati na ovome, napisao je gradski vijećnik.

Konačno, oglasio se i restoran Kompas koji se, kao i ostali akteri priče, očitovao putem društvenih mreža. 

- Odlučno i s indignacijom odbacujemo plasirane, netočne informacije, i upozoravamo odgovorne osobe da ćemo protiv njih pokrenuti odgovarajuće sudske postupke. Također, ovim putem suosjećamo se s djevojčicom, ali i svim drugim osobama koje su se našle u sličnoj situaciji. Iskazujemo spremnost i otvorenost za usluživanjem svih naših članova zajednice.