Pola godine od dobivanja suglasnosti Vlade, odlučili smo provjeriti u kojoj je fazi preseljenje službi zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje na novu lokaciju u poslovno-stambenom kompleksu "Tvornice kruha" na Putu Murvice. Dobili smo odgovor kako će službe, čije usluge građani najviše trebaju, iz povijesne jezgre iseliti krajem ove godine. To će označiti i početak prodaje zgrade zvane "Socijalno".

- Preseljenje u novi prostor planirano je krajem ove godine, nakon čega će se objaviti javni natječaj za prodaju zgrade u ulici Šimuna Kožičića Benje u Zadru. Natječaji za nekretnine objavljuju se na stranicama HZMO, poveznica https://bit.ly/33WW9L0, te objavom oglasa u lokalnim i nacionalnim tiskovinama i na stranicama Njuškala, kratka je informacija iz HZMO-a.

Iz drugog zavoda potrudili su se ipak dati opširniji odgovor na isto novinarsko pitanje, povodom kojeg smo snimili fotogaleriju na kojoj je vidljivo kako još ima posla, posebice na uređenju okoliša.

- Planirani završetak radova u novom poslovnom prostoru HZZO-a je najkasnije do 30. studenog 2020. godine, s tim da je potom potrebno još ishoditi uporabnu dozvolu za prostor (što ovisi o nadležnim državnim tijelima) te izvršiti nabavu opreme i namještaja. Stoga, u ovom trenutku nismo u mogućnosti dati točan datum preseljenja Područne službe HZZO-a Zadar s postojeće na novu lokaciju.

Iz HZZO-a također naglašavaju kako će se postupak prodaje zgrade na adresi Ulica Š.K.Benje 2 pokrenuti kada se stručne službe presele u novi prostor. Iako su imali građevinsku dozvolu za obnovu trenutnog prostora, zavodi su od toga odustali i priklonili se kupoprodaji. "Socijalno" će se tako prodavati po početnoj cijeni od 35.6 milijuna kuna, dok su za novi prostor tvrtki Centar platili 13.6 milijuna kuna više.