U petak, 2. listopada u 10 sati održati će se predstavljanje knjige "Ptice Ninske lagune" autora Gordana Lukača i Marije Dejanović u izdanju Turističke zajednice grada Nina, a uz financijsku podršku Zadarske županije te obilježavanje Europskog dana prebrojavanja ptica. Prvo predstavljanje će biti u 10 sati, a drugo u 14 sati.

Predstavljanje će biti unutar manifestacije Obilježavanje Europskog dana prebrojavanja ptica koja se već deset godina održava u gradu Ninu, a povezano s nagradom koju je Nin dobio, EDEN - Europska destinacija izvrsnosti. Događaj će se odvijati, ukoliko vrijeme dozvoli, u sjenici na bazenima Solane Nin. U slučaju kišnog vremena predstavljanje autora te ornitologa recenzenata Vedrana Lucića i Goran Šafareka održati će se u Domu kulture.

Nakon predstavljanja edukativne knjige za zainteresirane je organiziran odlazak na teren gdje će se u praksi odvijati promatranje ptica uz pojašnjavanje stručnjaka ornitologa.

Zbog epidemioloških razloga i mjera zaštite, prema preporuci Civilnog stožera potrebna je prijava sudjelovanja okupljanju na tel. 023 264 280.