Iz PU zadarske izvijestili su javnost o dva slučaja s prometnica.

Službenici Druge policijske postaje Zadar su u utorak u 22,20 sati na DC 306 u Kožinu zaustavili 26-godišnjeg državljanina BiH, prijavljenog u Zadru, koji je vrludao Škodom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,07 promila. Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije.

Nakon otriježnjenja jučer je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od 8 dana u zatvoru.

Jučer u 14,20 sati u Ulici Nikole Tesle u Gračacu prilikom kontrole u prometu policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su osobno vozilo (ZG) kojim je upravljao 28-godišnjak iz Velike Gorice, od ranije poznat policiji. Vozač je bio pozitivan na testiranju za alkohol i droge, a kod njega je pronađeno oko 9,3 grama droge marihuane koja mu je oduzeta. Uhićen je i priveden u službene prostorije.

Nakon provedenog istraživanja, protiv 28-godišnjeg vozača nadležnom sudu podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga, te za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog počinjenog prekršaja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izvijestili su iz PU zadarske.