Svetom misom Vršani su proslavili svetkovinu svog nebeskog zaštitnika svetog Mihovila. Katolička Crkva 29. rujna slavi tri arkanđela - Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Sveti Mihovil je borac, molitelj i pratitelj te zaštitnik policajaca, vojnika i radiologa. Župna crkva u Vrsima naslovljena je na svetog Mihovila čiji se kip posebno štuje te na sam blagdan časti velikom procesijom. Svečano liturgijsko slavlje predvodio je don Ivan Jordan, privremeni upravitelj župe Biograd na moru uz koncelebraciju subraće svećenika iz cijele zadarske nadbiskupije. U blagdanskoj homiliji, don Ivan je naglasio važnost anđela u životu svakog vjernika. 

- U župama koje se nalaze u blizini Vrsi vidimo kako se većinom slave svetci koji su odjeveni u okop, u prvom planu imaju mač te se predstavljaju kao ratnici - u Viru imamo svetog Jurja, u Ljupču svetog Martina, a u Vrsima svetog Mihovila, arkanđela. Ovaj kraj je bio dosta ranjen u turskim osvajanjima i venecijanskim navalama s mora, a stanovnici ovog kraja su se utjecali svojim nebeskim ratnicima za pomoć u borbi, istaknuo je na početku propovijedi don Ivan.

Crkva od najstarijih vremena ima veliko štovanje i duboku pobožnost prema svetom Mihovilu, a promatra ga kao moćnog anđela, koji je svojom zaštitom trajno prisutan.

- Jedina konstanta u ovom svijetu je to što mi kršćani ispovijedamo i vjerujemo da je Isus Krist pobjednik. Krist u konačnici pobjeđuje svojim Uskrsnućem. Sveti Mihovil nas danas upućuje na pitanje jesmo li spremni stati na glavu Đavlu i krenuti putem dobra, dodao je don Jordan.

Crkveno pjevanje predvodila je Marija Predovan, dok je njezin suprug, sakristan Šime pazio da sve protekne u najboljem redu. Kip svetog Mihovila u procesiji su nosili: Šime Stojak, Tome Maraš, Branko Milutin i Mario Vukić. Župna crkva u Vrsima sagrađena je početkom 17. stoljeća na ruševinama prvotne, poslije odlaska Turaka, a nalazi se u centru mjesta. Obnavljana je i proširivana 1775., 1831., 1904. i 1988. te 1997. godine ponovno restaurirana iznutra i izvana.