Više od mjesec dana od tragične prometne nesreće, u kojoj su život izgubile sestre u dobi od 5 i 9 godina, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru danas je izvijestilo kako je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 66-godišnjaka.

- Navedenom optužnicom okrivljenika se tereti da je 17. kolovoza 2020. oko 18,30 sati kod mjesta Zaton Obrovački, a na križanju državne ceste D-547 s državnom cestom D-54, upravljao osobnim automobilom (Fiatom zagrebačkih registracija) državnom cestom D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, kao sporednom cestom, te da je dolaskom kod navedenog križanja, brzinom od oko 44 km/sat ušao u križanje bez zaustavljanja i na taj način oduzeo prednost prolaska 49-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se kretao osobnim automobilom marke Audi državnom cestom D-54 iz smjera Jasenica prema mjestu Zaton Obrovački. Došlo je do udara okrivljenikova vozila u lijevu bočnu stranu automobila marke Audi te zanošenja tog automobila i prevrtanja na krov pri čemu su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije djevojčice koje su kao putnice bile u osobnom automobilu marke Audi, priopćio je DORH.

Vozača (66) se tereti za počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona, za koji je predviđena kazna zatvora u trajanju od 3 do 15 godina.