Sindrom riječke zvijezde u Zadru ne važi. Zbog umjetničke instalacije u Rijeci digla se "cijela država", a zbog bijelog polja na grbu nacionalne zastave, u Zadru se svi kriju iza komunalnih redara.

Pa tako i policija koju smo pitali jesu li razgovarali s autorima iz udruge Tornado, ustvrdili jesu li dobili suglasnost vlasnika i što su poduzeli da se uklone neprimjereni politički simboli navijačke skupine. Odgovor kojeg smo nakon dva dana dočekali glasi: PU zadarska o svemu je izvijestila nadležne službe, a isto tako u tijeku je poduzimanje svih potrebitih radnji u cilju utvrđivanja eventualne prekršajne ili kaznene odgovornosti, navodi se u njihovom šturom odgovoru na novinarski upit koji to i nije.

Nismo dobili odgovor ni od Ministarstva kulture, s obzirom na to da je ministrica Nina Obuljen Koržinek u riječkom slučaju umjetničke instalacije ustvrdila kako nema suglasnosti konzervatora za podizanje zvijezde na vrhu riječkog nebodera. Riječki gradonačelnik Obersnel stao je pred kamere i pokazao sve potrebne suglasnosti.

Ruševina nakadašnje ledane Adrie nalazi se u Foši u zaštićenom području, ali zadarski konzervatori se ne oglašavaju. Navodno su dobili i prijavu od komunalnih redara koji su se jedini angažirali u ovom slučaju na koji su ukazali mediji i čitatelji. Pitali smo gradske vlasti je li više dosta toga da građani Zadar budu taoci Tornada i njihovog "ukrašavanja" svih vidljivih im površina. Gradonačelnik Branko Dukić nije našao za shodnim da se oglasi, a njegov pročelnik Robertino Dujela uputio je na komunalne redare.

Oslikavanje ruševne i opasne građevine u Foši vrhunac je oglašavanja poruka Tornada na vidljivom mjestu s kopna, mora i bedema koji su pod zaštitom UNESCO-a.
Da neće tako brzo nestati, očito je bilo nakon vraćanja u prvobitno stanje odmah nakon što je korisnik tog prostora prebrisao sporno polje zastave. A on nije bilo tko. Međutim, Tornado u Zadru je utjecajan toliko da mu nitko, pa ni policija, a kamoli redari, ne mogu ništa.