Ovih dana održano je 61. izdanje najjačeg matematičkog natjecanja u svijetu, Međunarodne matematičke olimpijade. I Hrvatska je imala svoje predstavnike, koji su zabilježili fantastičan rezultat. Kako su izvjestili članovi Povjerenstva Hrvatskog matematičkog društva za međunarodna matematička natjecanja, naši učenici osvojili su čak pet medalja, javlja portal Srednja.hr.

- Bernard Inkret i Ivan Vojvodić su osvojili srebrne medalje, Luka Bulić Bračulj, Krešimir Nežmah i Noel Lakić brončane, a Jakov Ljubčić pohvalu! Hrvatska je zauzela 32. mjesto u konkurenciji 105 zemalja svijeta, stoji u priopćenju.

Bernard, Ivan i Krešimir nastupili su kao učenici XV. gimnazije Zagreb, Noel je iz Gimnazije Frane Petrića u Zadru, Luka stiže iz III. gimnazije u Splitu dok Jakov stiže iz Gimnazije Lucijana Vranjanjina u Zagrebu.

Ovogodišnja Međunarodna matematička olimpijada održala se na daljinu zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu. Cjelovite razultate natjecanja po sudionicima možete vidjeti na poveznici.