Zadarski sud osudio je na godinu dana uvjetnog zatvora 65-godišnjeg državljanina BiH koji je koristio izlazak putnika autobusa na kratku stanku za ulazak i krađu njihovih stvari. Ove krađe dogodile su se prije više od 10 godina, no presuda je izrečena tek ovih dana.

Muškarcu su dokazana dva slučaja krađe - 10. svibnja 2009. oko 16,56 sati na Autobusnom kolodvoru u Zadru sačekao je autobus Autotrans Rijeka koji prometuje na relaciji Rijeka - Split, te za vrijeme odsutnosti putnika iz ruksaka uzeo novčanik s osobnim dokumentima i 25 kuna, a dana 21. srpnja oko 10,55 sati na liniji istog prijevoznika iz torbice uzeo dječji novčanik s osobnim dokumentima i novčanikom vrijednosti do 600 kuna. Bilo je tu još iznosa i oštećenika, ali se tijekom postupka od toga odustalo pa su ostale samo dvije oštećenice i dva iznosa.

Tijekom postupka utvrđeno je da je optuženik nedostupan te je doneseno rješenje o suđenju u odsutnosti. Voditelj autobusnog kolodvora policiji je ukazao na sumnjive osobe dok je jedna od oštećenica rekla kako je pri povratku iz zahoda primijetila da nema novčanika, a druga joj je putnica rekla da je neki gospodin navodno zapeo u sklopu njezinog sjedala pa je to prijavila policiji. Policajac koji je radio na tom slučaju svjedočio je kako se ne sjeća što je točno radio u sklopu policijskog posla 2009. godine, budući da je imao više operacija i padova te ima 70 posto amnezije. Ipak naveo je da se sjeća da se utvrđivalo da je neki čovjek bacao neke stvari u grmlje u sklopu autobusnog kolodvora.

Policija je kasnije od optuženog muškarca oduzela ženski novčanik u kojoj je bila zdravstvena iskaznica oštećenice, osobni dokumenti i nešto novca, pa mu je time dokazano počinjenje krađe, a i sam je policiji pokazao grm u kojem su bili odbačeni neki predmeti. Budući da je optuženik nezaposlen te nije utvrđeno da je u mogućnosti podmiriti troškove kaznenog postupka bez štete za svoje nužno uzdržavanje, sukladno zakonu ga je valjalo osloboditi obveze naknade troškova kaznenog postupka.