Udruga Tornado pohvalila se na svojoj Facebook stranici s najnovijim oslikavanjem navijačkih simbola na vidnim mjestima.

Poznati grafit Tornada proteklih se dana pojavio na pročelju davno napuštene zgrade u kojoj je bila ledana Adrie u Foši. Derutna, zapuštena, konstrukcijski čak i opasna građavina je u privatnom vlasništvu, ali valjda su "tornadovci" pitali za suglasnost.

Prvi put je Tornado svoj amblem usidrio s morske strane. S njihove snimke iz ptičje perspektive ne vidi se sva oslikana mjesta sa simbolima i porukama udruge navijača.

Logo Tornada je na dvije suprotne strane, a između je prepoznatljiv znak KK Zadar, pa Zadrani u crvenom dijelu nacionalne zastave, da bi na jednom mjestu bio grb Dalmacije, ali i zastava američkog juga. Nismo našli nikoga tko bi nam pojasnio tu ideološku kontradikciju jer iz Tornada, udruge koja djeluje anonimno, ne može se doći do sugovornika, a kamoli autora grafita.

Sve to na mjestu koje je simbol naše stvarnosti: privatizacija koja je završila u raspadanju nekretnine, obalni zid koji sve više tone u more, a gradska vlast koja je Rivu zbog novca prepustila Državi, čeka da im Županija sanira taj dio obale u Foši. U tom uzurpiranom prostoru vidljiv je komunalni nerad kojeg niti jedna služba ne želi i ne usuđuje se srediti. I na sve to, teško da će Tornado sa svojim navijačkim grafitima uljepšati sivu zbilju i ruglo Grada.