Započelo je obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a EDIC Zadar pridružuje se događanju akcijom „Stepenicama do posla". Svake godine od 16. do 22. rujna ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve" („Zero-emission mobility for all") odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente: tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti te "Dana bez automobila" koji se održava 22. rujna i predstavlja centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti.

EDIC Zadar poziva sve koji to mogu da na putu do posla koriste javni prijevoz, hodaju ili bicikliraju. Simboličnom akcijom „Stepenicama do posla" u utorak 22. rujna 2020. godine na jednostavnom primjeru korištenja stuba umjesto dizala, pokazat će se kako alternativa postoji. Sve koji se toga dana u vremenu od 7 do 9 sati u poslovnoj zgradi na adresi Put Murvice 14 odluče koristiti stube umjesto dizala čeka simboličan poklon.