Grad Zadar provodi pripreme za svečano obilježavanje Dana Grada, što uključuje različite manifestacije i svečanu sjednicu s proglašenjem dobitnika godišnjih nagrada i nagrada za životno djelo.

Na gradskim stranicama objavljen je poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2020. godinu, što uključuje proglašenje počasnim građaninom osobe posebno zaslužne za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu, Nagrade Grada Zadra za životno djelo, godišnje nagrade te Grba Grada Zadra. Prijedlozi se mogu poslati d0 9. listopada te moraju sadržavati pismenu suglasnost fizičke osobe koja se predlaže za javno priznanje, osim prijedloga za postumna priznanja.

Nagradu za životno djelo prošle su godine dobili dr. Nado Vodopija i prof. dr. sc. Damir Magaš, a godišnje nagrade Sanja Petrovski, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Klub liječenih alkoholičara Zadar, Katarina Livljanić i Red Bull d.o.o. Blagdan svetog Krševana (Krizogona) slavi se 24. studenoga. kada bi se trebala i održati svečana sjednica.