Odlaskom u mirovinu, ali i pod pritiskom oporbenih vijećnika, bivši pročelnik Radovan Dunatov vratio je stan Gradu Zadru.

Iz posve osobnih razloga dr. Samir Čanović, oftamolog koji je došao u Zadar i zadarsku bolnicu, vratio je stan koji je u pravom smislu bio kadrovski. On ga je vratio Bolnici, koja je od Grada Zadra za svoje nužne kadrove dobila tri stana. Četiri, a prema nekim posljednjim informacijama kada nije bilo zaštite osobnih podatake, čak i pet stanova koristili su zaposlenici Policijske uprave zadarske.

PU zadarska ih je za svoje kadrove dobivala odlukom Gradonačelnika Zadra.

Službena informacija iz Grada Zadra je da se radi o četiri stana u kojima stanuju nužni policijski kadrovi. Neslužbeno doznajemo kako su oni otišli u mirovinu i kako namjeravaju otkupiti stanove. Neki uz popust kojeg mogu dobiti na račun benefita koje nosi državna služba.

Ali tek kada smo upitom Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom sugerirali da je jedan od dobitnika gradskog stana pouzdano u mirovini, došlo je do reakcije.

Ona je potvrđena u očitovanja PU zadarske iz koje nisu prijavili promjenu statusa korisnika stanova koji su im dodijeljeni odlukom Gradonačelnika Zadra, a kamoli da su ga vratili kao što je to uradila uprava zadarske bolnice.

"Dopisom od 10. rujna 2020. godine Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra zatražio je dostavu podataka od PU zadarske za jednog najmoprimca.
Na traženje Grada Zadra Policijska uprava zadarska dostavit će sve potrebne podatke o radno-pravnom statusu najmoprimaca, a kako bi Grad Zadar kao najmodavac mogao razmotriti sve relevantne činjenice te donijeti odluku o eventualnom produljenju odnosno prestanku ugovora o najmu stanova, sve sukladno Odluci o davanju u najam stanova u vlasništvu Grada Zadra, a kojom Odlukom se utvrđuje postupak i mjerila za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Zadra, navodi se u odgovoru iz PU zadarske,  iz koje dodaju:

Naime, protekom roka na koji je ugovor zaključen, najmodavac odnosno Grad Zadar se obvezuje razmotriti sve činjenice koje su bile relevantne prilikom donošenja odluke o davanju stana u najam, te u skladu s tim Grad Zadra može donijeti odluku o produljenju ugovora odnosno o neposrednoj dodjeli u najam drugog odgovarajućeg stana"

Kada bi policija govorila i pisala razumljivim jezikom, onda bi odgovorila na opravdan interes javnosti. A pitanja su bila: u kakvom su statusu korisnici tzv. kadrovskih stanova koje je Grad Zadar ustupio PU zadarskoj. Radi se o četiri stana koje je PU dala kadrovima od posebnog značaja. Davno je to bilo, pa je pitanje jesu li to još uvijek zaposlenici PU zadarske i zbog čega niste vratili stan onih koji su otišli u mirovinu? Odgovor na ova novinarska pitanja nismo dobili preko glasnogovornice zadarske policijske uprave.