Zadarski gradonačelnik Branko Dukić, koji jedini ima PR savjetnika, bio je prvi gost nove rubrike Drugo ja na portalu Gradonačelnik.hr.

Iako domaća javnost o njemu sve zna, nakon kampanje. za koju je Dukićev savjetnik Jerko Trogrlić dobio i nagradu struke. i nakon tri godine mandata uvijek je zanimjivo čuti kako ga drugi vide, ali i kako gradonačelnik Zadar o sebi govori u autoportretu.

Jedna od karakteristika zadarskog gradonačelnika je neumoran. Tako ga vide njegovi poznanici, objavio je novinar portala Gradonačelnik.hr:

Neumoran - dodat će njegovi poznanici, na pitanje odmara li uopće i kada. Najprije sliježu ramenima. A onda otkrivaju i drugu, izvanradnu „i izvanrednu", nadomeću nam, stranu prijatelja. Nezamjenjiv je u društvu, podiže raspoloženje odmah po dolasku, veliki pozitivac.

- Ma dobro, sad. Po pitanju slobodnog vremena i nema naročito razlike biti liječnik ili gradonačelnik; kad vas trebaju tu ste svaki dan, cijeli dan i cijelu godinu. To nije posao koji ima fiksno radno vrijeme, to je poziv, samo su obveze gradonačelnika puno šire i na neki način vas se tiče sve što tišti vaše sugrađane neovisno spada li to ili ne spada pod ovlasti gradonačelnika. Naravno, ponosan sam na činjenicu da Grad u kontinuitetu provodi brojne projekte i napreduje, ali u gradskoj upravi nisam sam. Imam suradnike koji dobro znaju svoj dio posla i uz neke nove zahtjeve i ciljeve koje sam postavio vjerujem da je kontinuitet razlog zbog kojeg stvari funkcioniraju na zadovoljavajućoj razini- komentira. Nije tip od samohvale, baš kako su ga opisali i susjedi iz njegovih Stanova.