Unutar krugova HDZ-a teško je doznati konkretan razlog zbog kojeg je nakon samo jednog mandata smijenjen direktor Čistoće, Dragan Maračić. Dotadašnji tehnički direktor, dipl. ing strojarstva, bio je prije četiri godine spasonosno rješenje kada je s mjesta direktora politički uklonjen Tomislav Ćurko.

Maračić je prošao svoj mandat po zakonu, završio ga s rekordnom dobiti što mu je ispao najveći grijeh, radio sve ono što je od njega traženo iz gradske uprave i HDZ-a, širio firmu kako su to nalagali iz resornog ministarstva. Nije bilo niti jedne aferice povezane s njegovim imenom. Uzalud je tražiti odgovor zašto je smijenjen Maračić, bolje pitati zbog čega se dovodi Ivan John Krstičević, pravi je trag jednog dobro upućenog HDZ-ovca kojim očito treba pratiti kadrovsku smjenu na čelu Čistoće.

Još malo bivši direktor Maračić od 7. lisopada kada mu završava produženi mandat, bit će raspoređen na mjesto pomoćnika direktora za tehničke poslove. U prebukiranoj firmi, to je radno mjesto predviđeno sistematizacijom. Pomoćnik za opće poslove je od prije Boris Skroče.

Na direktorsko mjesto, odlukom gradonačelnika Branka Dukića, dolazi Ivan John Krstičević, HDZ-ov županijski vijećnik, koji je do sada bio direktor komunalnog poduzeća Bibinjac. Tko će ga na tom mjestu naslijediti, znat će se po ishodu natječaja kojeg planira objaviti načelnik Općine Bibinje, Bruno Bugarija.