Gradske vlasti svuda, a posebno u Zadru vole se hvaliti brigom za najmlađe, a osobito tijekom predizbornih kampanja skloni su gradnji dječjih igrališta.

Posljednje je podignuto na tzv. privatnoj površini u vlasništvu Države ispred zgrada koje su kolokvijalno nazivaju Bronx, uz Murvičku ulicu. Tamo su komunalci pred izbore za mjesne odbore podigli ne samo mini dječje igralište, već i drvenu nadstrešnicu iznad stola za kojim se druže opušteni roditelji.

Ali tako nije na zadarskoj rivi, gdje je nakon dječjeg parka Radost, podignuto jedno od prvih dječjih igrališta po modernijim standardima u Zadru. Ono se nalazi unutar zelene zone koju održavaju Nasadi. A tko održava dječje igralište pita se jedna Zadranka, kao i što je nedavno isto pitao zabrinuti otac kada nam je poslao fotografije opasnih dijelova za dječju zabavu ispred TC Relja.

Posljednju brigu za to okupljalište djece iskazao je bivši gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je dao ugraditi zaštitnu ogradu uz prolaz iznad igrališta.

Majka, koja svoje dijete dovodi na najljepše mjesto za igru na zadarskoj rivi, oslikala nam je problem i poslala svoj apel da se putem medija nešto promijeni. Ona je napisala:

Kao roditelj molim vas za pomoć. U pitanju je dječji parkić na rivi od kojeg je Grad Zadar očito digao ruke. Novci se ulažu na sve strane, a parkić koji bi trebao djeci biti izvor igre, bezbrižnosti i smjeha, izgleda sablasno. Betona na izvoz, pokidano itd.

Zar svaki put moram strepiti da dijete kad se spušta niz tobogan neće glavom zalepatiti od taj pusti ispupčeni beton? Smatram da svojim člankom možete potaknuti nekoga iz gradske uprave da poduzme nešto po pitanju ove sramote, dok se zaista nije dogodilo veće zlo, napisla je naša čitateljica.

Da je to igralište zapušteno i opasno, slaže se naš radijski voditelj Davor Valčić koji više tamo ne vodi svoju djevojčicu.