SDP-ov vijećnik Jure Zubčić jučer nije dobio odgovor na vrlo konkretan upit: Tko laže? Uvod u to pitanje bilo je podsjećanje Zubčića kako je na posljednjem rebalansu proračuna skinut iznos od 9 milijuna kuna za komunalni doprinos od kojeg se grade ceste.

- Jedna od većih uplata trebala je biti od građevinske dozvole za komercijalni centar u Gaženici. Iz nadležnog Ministarstva graditeljstva tvrde da su Gradu Zadru poslali i da je dobio građevinsku dozvolu koju je Sarag Gaženica ishodio 28. studenoga 2019. godine. A vi tvrdite da je niste primili. Tko laže? HDZ-ov ministar ili Vi, HDZ-ov gradonačelnik, pitao je SDP-ov vijećnik.

Umjesto gradonačelnika odgovor (ni)je dobio od pročelnika za graditeljstvo Darka Kasapa.

- Generalno, što se tiče svih građevinskih dozvola i obračuna komunalnog doprinosa, on se rješava promptno, u najkraćem mogućem roku, sukladno zakonskim ovlastima i obvezama. Nema građevinske dozvole koja je pravomoćna, izdana i da je došla na obračun, a da nije kod nas obračunata, rekao je Kasap, a da nije ništa rekao o navodima vijećnika.

Zubčiću nije preostalo ništa nego da ustvrdi kako "netko i dalje laže"

-  Imate li dovoljno ladica u svom uredu da sakrijete sve primljene građevinske dozvole? Izvođači se žale i na prostor UPU Vitrenjak 2, da Grad ne gradi pristupne ceste, a zbog čega oni nisu u mogućnosti ishoditi građevinsku dozvolu. Očito imate nered u odjelu.

Pročelnik Kasap je ponovio ono što je već rekao.