Gradonačelnik Branko Dukić predstavio je na sjednici Gradskog vijeća izvješće o radu za prvu polovici 2020. godine. Bilo je to, kako je rekao, izazovno razdoblje za Zadar, Hrvatsku i cijeli svijet. Podsjetio je na sve aktivnosti koje su poduzete s ciljem zaštite zdravlja i sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, opstanka lokalnih obrtnika i poduzetnika.

- To je bio maksimum gradskih mogućnosti pa još malo više, ne ugrožavajući cijelu zajednicu. Građani su pokazali odgovornost i solidarnost, baš kao i uvjetima dosadašnjih ugroza. Posebno zahvaljujem medicinskom osoblju, epidemiolozima i javnim službama na profesionalnosti, a gospodarstvenicima i brojnim pojedincima na pomoći. Štedjeli smo ali nismo zaustavili kapitalne projekte, koji se većinom financiraju iz državnih i europskih sredstava, rekao je Dukić, nabrajajući najveće projekte koji su se provodili u ovom razdoblju.

U raspravu se prvi javio Daniel Radeta (SDP), koji je izvješće usporedio s Titanicom - dok ljudi bježe po brodu, orkestar svira violine.

- Zapleli ste se u mrežu projekata za koje niste spremni osigurati sredstva. Sumnja se da će grad grcati u dugovima, a troškove će morati podmiriti građani. Niti jedan projekt koji se nazivate kapitalnim nije ključan za građane. Očuvanje radnih mjesta, obrtnika, pomoć građanima, nisu prioritet. Grad se zadužuje za enormne iznose a jedini projekt iza kojeg neće ostati repovi je sat u Jazinama. Nije sve idealno kao što gospodin Jerko piše, rekao je Radeta, aludirajući na Dukićeva savjetnika Jerka Trogrlića. - Privatizirali ste javne prostore, a izgleda da ćete i rivu. O tim problemima mi govore i vaši HDZ-ovci, zaključio je.

Ante Kolega rekao je da sumnja da mu prilaze HDZ-ovci, a kako mu se on do sada javljao u gradu razmislit će o tome u budućnosti, jer će netko reći da mu se i on požalio.

- Pa i Vi ste mi se požalili zadnji put kad smo se sreli na Gradskom vijeću, odgovorio je Radeta.

Mladen Malta (MOST) je rekao kako HDZ-ovci od njega bježe, ali to je vjerojatno zbog epidemioloških mjera, Jure Zubčić (SDP)  je spočitnuo Dukiću bacanje novca poreznih obveznika za NK Zadar čega nema u izvještaju, dok su pozitivnu ocjenu o gradonačelnikovim aktivnostima iznijeli koalicijski partner Duško Vuković i HDZ-ova Elvira Sterle.