Danijela Vukoša (SDP) upozorila je na Gradskom vijeću na mogući povratak starog izvođača radova na održavanju cesta na području grada Zadra, nakon što je tvrtka Filius Tomislava Škare, u zajednici s Prvi treptačem iz Splita, dala daleko povoljniju ponudu od Cesta Zadarske županije.

- Ako izaberete Franta, slijedi nam vožnja s rupama, pa bi nam prilikom veće kiše grad morao kupiti čizme, rekla je Vukoša.

Pročelnik Robertino Dujela rekao je kako će stručno povjerenstvo, koncipirano od predstavnika komunalnog odjela, ali i odjela za javnu nabavu i financije, odabrati bolju ponudu.

- Do sada smo izvođača birali sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu, te smo mogli smo inzistirati da s isključi zajednica ponuditelja, a podrži ponuđač s vlasittim resursima. U međuvremenu su doneseni novi zakoni s novim uvjetima koji otvaraju prostor nekim sumnjama, jer ne znamo puno o Prvom treptaču. Ali uvjeti su maksimalno strogi, jer nam je interes imati kvalitetnog izvođača. Tko zadovolji uvjete bit će predložen gradonačelniku, rekao je Dujela.