Policijska uprava zadarska izvijestila je javnost o rezultatima posljednje akcije Vikend. Od 11. do 13. rujna kontrolirano je 433 vozila i vozača, a poduzeto 137 represivnih mjera.

Alkotestirano je 78 vozača, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 34-godišnji vozač osobnog automobila Škoda (ZD) koji je u petak oko 23.40 sati izazvao prometnu nesreću u Ulici Sv. Marije u Zadru. Na raskrižju s Ulicom Borka Šarlije Kese nije stao na znak stop, pa je udario u automobil (ZD) kojim je upravljao 20-godišnjak. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, a iza sudara je ostala materijalna šteta. Policija je utvrdila kako mu je kumovalo 1,84 promila.

Iz ostalih rezultata akcije Vikend iz PU zadarske izdvajaju događaj koji se dogodio jučer u 09.26 sati na autocesti A1 na dionici Pristeg - Benkovac.

- Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen brzinom od 240 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 1 mjesec, priopćili su iz zadarske policije.