Inspekcija nije zatvorila ribarnicu, rečeno je u Državnom inspektoratu iz kojeg su opovrgnuli neslužbenu informaciju da se to dogodilo u ponedjeljak ujutro.

- Točno je da je inspekcija jutros bila u provjeri dojave koju je Državni inspektorat dobio od Stožera civilne zaštite i službe 112 kako se na ribarnici ne provode epidemiološke mjere, doznajemo od Ivone Župan, koja je ekspeditivna u prijenosu informacija iz Državnog inspektorata.

Inspekcija je utvrdila kako na ulazu u ribarnicu nije bilo dezinficijensa, prodavači uglavnom nisu nosili maske, te na štandovima nema pleksiglas zaštite, navela je glasnogovornica Državnog inspektorata.

Uprava gradskog poduzeća Tržnica, koje upravlja ribarnicom, dobila je izvršno rješenje o postupanju s rokom od jedan dan. Inspekcija će u utorak provjeriti izvršnost rješenje, najavila je glasnogovornica Ivona Župan povratnu informaciju s terena.

Sudeći prema fotografijama koje smo napravili po dojavi, na Ribarnici je sve, osim pleksiglasa (kojeg nema ni na splitskoj peškariji, op.a), po propisima. Malo čudi zašto civilna zaštita koja obilazi gradske i županijske firme i institucije, nije upozorila Tržnicu kao i druge, već im je poslala inspekciju.