Zašto u novom, uglavnom starom sazivu Vijeća Turističke zajednice Grada Zadra, nema Tomislava Faina, koji u nacionalnoj javnosti figurira kao najvažnija "persona" zadarskog turizma?

Osim što je dugogodišnji predsjednik Udruženja putničkih agencija Hrvatske, Fain je član Vijeća Hrvatske turističke zajednice, odnosno turističke "vlade" Hrvatske. Pitali smo ga jučer zbog čega više nije član Vijeća TZ Grada Zadra, na što nam je on rekao kako je to pitanje za gradonačelnika.

Po Statutu TZ Grada, koji je donesen tek krajem srpnja, gradonačelnik je predsjedavao Skupštinom na kojoj je gradonačelnik Branko Dukić predložio članove Vijeća TZ Grada. Međutim, Tomislav Fain nakon 10-godišnjeg sudjelovanja u radu Vijeća TZ Grada, nije se našao na popisu članova zadarske "turističke vlade". Umjesto njega, izabrana je Mirjana Šarin, direktorica agencije Mia trade.

Fain je ostao član skupštine TZ Grada Zadar u koju se ulazi po visini turističke članarine koja se uplaćuje na račun turističke zajednice. Na izbornoj skupštini, održanoj u utorak, on je, kaže, zahvalio na sudjelovanju u radu Vijeća TZ Grada. Do isteka mandata predsjednik Vijeća ostaje gradonačelnik Branko Dukić. A on po svemu sudeći nije zaboravio da je Fain glasao za Hrvoja Anića kao kandidata za mjesto direktora, a ne za Maria Paleku, koji je bio i ostao Dukićev favorit.

Ako nije tako, neka nas predsjednik Vijeća, gradonačelnik Branko Dukić, demantira s nekom od fraza, kao što je to bilo u slučaju (ne)imenovanja direktora Čistoće. Novinarski posao je propitivati odluke od javnog interesa.