U Biloj Vlaki, selu u općini Stankovci na dostojantven način je u utorak na blagdan Male Gospe, 8. rujna obilježena 26. godišnjica pogibije dvojice hrvatskih branitelja iz Vukšića, Tomislava Karduma i Šime Džepine. 

Pred spomen obilježjem podignutim njima u spomen tik uz lokalnu cestu koja vodi od Stankovaca prema Vukšiću, brojne okupljene braniteljske udruge, vojne i civilne institucije vlasti Grada Benkovca položile su vijence i zapalile svijeće. U organizaciju ovog događaja, ove godine se uz Mjesni odbor Vukšić, uključila i novoosnovana Udruga dragovoljaca branitelja Domovinskog rata Vukšić. Nad tada 30-godšnjim Tomislavom Kardumom te 26-godišnjim Šimom Džepinom, 9.rujna 1994. godine počinjen je kukavički zločin od strane srbočetnika u trenutku kada su se vukšički heroji opustili, i kada je zapravo dogovoren i potpisan mirovni sporazum, i to u zoni djelovanja tada snaga sigurnosti, odnosno UNPROFOR-a. 

Zločinci su, ne poštujući postignuti sporazum, a znajući da je potpisan i dogovoren, iz sačekuše pogubili vukšičke vitezove. Zato se moglo čuti prilikom okupljanja pred spomen obilježjem nekoliko poruka Tomislavovih i Šiminih suboraca: "Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira kada država slavi najvažniji dan svog postojanja, naša je obveza prisjetiti se svih žrtava koje su otisnute u rebra naše Domovine". Posebni pozdravi i poštovanje upućeni su obitelji ubijenih Tomislava i Šime koji su prvi pristupili odavanju počasti svojim najmilijima te uz iznova iskazane duboke emocije položili cvijeće i zapalili svijeće.

-Tu su pali naši junaci, i jedni su od brojnih koji su dali ono najdragocjenije što se može dati, da bismo mi mogli danas slobodno živjeti, kazali su okupljeni, a posebno predstavnici časnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su dostojanstveno u posebno osmišljenom i organiziranom protokolu pristupili odavanju počasti. Redom su se žrtvama Vukšića poklonili, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Amalija Mišlov Blagojević, voditeljica Podružice ministarstva u Zadru, u ime OS RH časnici iz Vojarne u Benkovcu, UDBDR-a Vukšić, UHDDR-a Benkovac, Udruga 9. Gbrg. Vukovi-Podružnica Benkovac, suborci pokojnih hrvatskih branitelja, UHDBDR-a Stankovci, Udruga Specijalne policije, Udruga prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije te predstavnici MO Vukšić, kao i Grada Benkovca s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem na čelu. 

Svi su oni bili jedinstveni u poruci: "Kad god budete nabrajali imena onih koji su, hrabro se boreći i žrtvujući se u toj borbi, doveli nas do cilja, nemojte nikada zaboraviti imena Tomislava Karduma i Šime Džepine."

- Mi smo za njih dosanjali snove koje oni nisu uspjeli jer im je na okrutan i krajnje surov način smrtni neprijatelj, oduzeo život i to baš tada kada su se nadali ostvarenju svojih mladenačkih snova. Ovo je prilika da im kažemo hvala! Hvala od svih nas, od domovine za koju su se borili i za koju su dali ono najdragocjenije, poručili su okupljeni. 

- Ovdje valja svakako naglasiti kako je jedan od dvojice zločinaca koji su ubili Tomislava Karduma i Šimu Džepinu, završio u zatvoru, ali ne zbog tog zločina, dok drugi i danas slobodno šeta, kao uostalom i brojni drugi koji su počinili zlodjela na ovim prostorima, prolaze možda i tu pokraj nas, dok naše pravosudne institucije i dalje ostaju nijemi promatrači, mi i dalje shrvani bolom i ljutiti zbog nepravde, na pragu već trećeg desetljeća cijelimo rane, jecamo za ubijenima, poginulima, nestalima, zlostavljanima, silovanima, kažu iz Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. 

- I što im to onda preostaje drugo, nego činiti ono barem malo što se može, na ovaj se način zahvaliti našim vitezovima, herojima, domoljubima, kakvi su uostalom bili i pokojni Tomislav Kardum i Šime Džepina koji bi zasigurno, kao uostalom i svi drugi pokojni hrvatski branitelji bili jedinstveni u poruci: "Ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti - mi ćemo ga držati."